Sider

23. sep. 2014

En natt under stjernene på Preikestolen.

19-20 September.
Preikestolen er Rogalands mest besøkte turistattraksjon med over 200 000 besøkende årlig.
Min tur foregår på kveldstid med overnatting på selveste Preikestolen!Denne helgen skulle turen egentlig gått til Vassdalseggen og Skåpeknuten som er Rogalands to høyeste fjell. Dagen før avreise snudde værmeldingen og lørdagen skulle regnet fosse ned. Måtte vri hjernen litt og finne en alternativ tur kun en natt da uværet ikke skulle komme før 12 lørdag. Jeg har lenge drømt om å ligge under åpen himmel på Preikestolen og da passet det fint denne helgen. Jeg anbefaler å gå til Preikestolen utenom sesong eller på kveldstid da det er mye mindre folk. Flott opplevelse og flott soloppgang over fjorden!


Stien på veg opp til Preikestolen har blitt oppgrader og er lettere for turister som vil på fjelltur!


Loke!

Vi tok den første pausen ved dette fine vannet. Het delte vi en cider og så på sherpaene som pakket sakene sine etter en lang arbeidsdag.
Det var flere flotte teltplasser rundt vannet, men endel søppel og papir etter toalettbesøk i det fri gjorde det mindre idyllisk å ville campe her.


Da vi ankom Preikestolen var vi helt alene, eneste lyden var fra noen ravner som skrek og sirklet rundt. Vi lyttet til stillheten, ingen ord ble utvekslet - helt til lyden av isbilen bar frem fra andre siden av fjorden.En ny konge er født!


Loke VS Laban
Etter litt leking med seigmenn og kamera er det tid for en ny tur. Bak Preikestolen ligger det en topp, vi legger fra oss utstyret og klatrer opp å ser Preikestolen fra en annen vinkel.


Flere valgte og telte i området bak Prekestolen!

Vi var vist ikke alene likevel!

Sola på veg ned. Vi får litt hastverk med å komme oss ned fra fjellet til campen, før mørke innhenter oss.

Når vi kom ned igjen til campen (midt på Preikestolen ) klarte vi akkurat få ut sovepose og krøpet ned i fjellduken før mørkret kom. Det var stjernehimmel og vindstille.
Jeg våknet senere av at Loke lå og skalv på siden av meg, han fikk komme inn i fjellduken og varme seg. Han sovnet på et blunk og snorket som en gammel mann. Jeg ga opp å sove og lå å kikket på stjernene i stedet.

Dag 2:

Følelsen av å våkne til dette, kan umulig beskrives med ord!

Loke setter pris på litt tvangskos!

De andre camperne kommer ned fra fjellet for å få med seg soloppgangen!

Campen vår!

Magisk!

Litt morgengymnastikk for å få gang på maskineriet!Heilt på kanten - 600m rett ned.

På tide å komme seg hjem før turistene inntar Preikestolen.

Vi starter hjemturen rett etter soloppgang for å slippe under regnet som er lovet. Det har allerede begynt og skye til. Første halvtime går vi alene, så begynner turister og andre turgåere og dukke opp, en etter en og i flere større grupper. Det er utrolig at vi nesten fikk en så stor turistattraksjon for oss selv.


Takk for turen Mikael og Loke!

6 kommentarer:

 1. Jeg gleder meg nok en gang over å se bildene dine og lese om turopplevelsen. Jeg har ikke vært på Prekestolen, men ser at det kunne vært en fin opplevelse.

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Ingunn. Setter veldig pris på dine kommentarer, kjempe stas :) Vi har mange flotte turmuligheter i Norge :) er egentlig bare å velge og vrake av alt det flotte:)

   Slett
 2. Veldig mye fine bilder:)

  Sov der oppe selv for noen år siden.. en ære å ha selveste preikestolen for seg selv.

  Godt jobbet:)

  SvarSlett
 3. Den vakreste bilde når du har et hjerte på lue :))) fin tur:)

  SvarSlett
 4. Nydelige bilder:) så virkelig ut som en fantastisk tur!!

  :)

  SvarSlett