Sider

3. sep. 2013

Trolltunga,preikestolen og Reinaskorsbu.


Trolltunga ligger 1100 moh.
Dette majestetiske bergutspringet henger 700m over Ringedalsvannet. Den er like storslått i virkeligheten som vist på bilde, og bør helst oppleves en solfylt dag. Selv om dette kan være vanskelig å planlegge med det ustabile været vi har i vakre Norge.

Preikestolen på Hardangervidda ligger en halvtimes gange aust for Trolltunga. Den er ikke like kjent som turistattraksjonen i Lysefjorden, men utsikten er bare enda flottere.

Gjengen på tur.

Turen starter bratt opp Mågelibanen, dette er den lengste stigningen på hele turen. Kan være lurt å ta seg god tid så en ikke bruker opp all energi helt i starten. Da vi var hallveis i bakken merka Bjørnar at han hadde glemt fiskestanga, han slang sekken fra seg å spurta ned igjen. Heldigvis en sprek kar!

Turen kan fortsette.

Trolltunga har nesten akkurat åpnet for sesongen, det ligger enda endel snø igjen og det var dårlig merking innover. Turistinformasjonen i Odda advarte oss mot dette, men med gps og kart tenkte vi at det skulle gå helt fint.
Det eneste flate partiet på turen.
Ann Helen (i front) var lur og kledde seg etter yr. Yr viste strålende sol. Uheldigvis for Ann Helen gikk det ikke lange tiden før regn og vind ville følge oss på turen.God merking hele stien, turistinformasjonen  var tydeligvis feilinformert.
Turkoppen er alltid lett tilgjengelig, ingenting er som friskt fjellvann. ( Ann Helen fryser )
De bratte stigningene vil ingen ende ta.
Ruskeværet gir naturen flotte farger.

Magisk.
Litt klatring måtte til.
Et melkespann! Alene midt på fjellet.
Vi tråkker videre.
Endelig fremme.
Yay! Endelig fremme. Naglebitt, vind og regn hindrer sikt. Kan ikke kjenne fingrene lengre. Knips knips. Bilde tatt. Søker så ly i Reinaskorsbu.
Ann Helen er fortsatt kald, men heldigvis har hun et utrolig godt humør.
Endelig ly for uværet. Kjell Arild og Ann Helen er bare på dagstur, men blir med på lunsj og å få varmen i seg før de begynner på hjemturen. 


Hytta er liten men trivelig, den har bare seks soveplasser. På nettet stod det at denne hytta var stengt fra 2013, da denne ikke lenger tilhører turistforeningen. Til vår glede var den likevel åpen og tilgjengelig og vi slapp en kald natt i telt. Trodde vi. Hytta hadde ingen ved, var rå og kald. Det ble en hutrende natt på oss.
Selv om hytta ikke er med i DNT sine hytter lenger, velger jeg å ta den med i samlingen. Skiltet henger her fremdeles. Dette er en meget populær tur og burde ha ett overnattingsted, kanskje en litt større hytte? Dette blir nr 9 i samlingen!


Etter mange timers frysing fullt påkledd i soveposen gav vi opp. Det var bare å komme seg ut å gå for å få blodomløpet i gang. Vi kan jo ikke reise hjem uten å ha besøkt Hardangers Preikestol.


Utsikten er bare helt enorm.
Bilde viser ikke hvor bratt det er til venstre for meg!

Litt på kanten.


Snakk om å flaks her i livet. Våkna til strålende sol, klærne kunne tørkes på hytteveggen. Egg å Bacon ble laget ute på stormkjøkkenet og det var nesten helt vindstille.

Wohooo! Vi klarte det.
Lille tunga som ligger rett ved siden, er nesten like spektakulær

Fiskeren.
På vei hjem igjen.

Turen hjem går alltid så utrolig fort!  Jeg bare elsker været i Norge, der du en dag har kjempe dårlig høstvær,  neste dag skinner solen!  Dette er en krevende tur, så krever du er i litt fysisk form. Vi brukte 4 timer opp til tunga. Reinaskorsbu 10 min unna og 20 min til Preikestolen.
På Ut.no sine sider er turen beregnet fra 8-10 timer tur/retur Trolltunga. Dette stemte veldig godt.
For mer informasjon sjekk ut Fjell-vandring.net

3 kommentarer:

  1. For en natur, for en utsikt og for en tur! :-)

    SvarSlett
  2. Å denne vil æ gå til sommeren

    SvarSlett
  3. Kjempe flott tur Reidar, den må du få med i sammlinga di :)

    SvarSlett